torstai 31. joulukuuta 2015

Tommy ja Tuppence vauhdissa

Agatha Christie: Salomonin tuomio. WSOY.

Tommy ja Tuppence olivat vauhdissa ensimmäisen maailmansodan aikaan, mutta nyt uuden sodan alkuvaiheissa he ovat jo auttamattomasti liian vanhoja. Heidän aikuiset lapsensa ovat mukana toiminnassa, poika lentäjänä, tytär ratkaisemassa salakoodeja.

Tommyn ja Tuppencen aikaisemmissa seikkailuissa koodinimellä herra Carter esiintynyt henkilö on nyt kuitenkin suositellut Tommya salaiseen tehtävään. Eräässä pikkukylässä on todennäköisesti petollinen englantilainen, joka auttaa saksalaisia. Tiedustelupalvelussa on kuitenkin myös vuotoja, joten paikalle on vaikea löytää todella salaista toimijaa. Tommy on tuntematon, joten hän voisi onnistua.

Salomonin tuomioTehtävä on niin salainen, että Tuppencellekin kerrotaan Tommyn menevän ikävystyttäviin arkistointitehtäviin alueelle, jonne Tuppencekaan ei pääse mukaan. Todellisuudessa Tommy matkustaa pikkukylään ja asettuu asumaan epäilyttävään täysihoitolaan. Kun hänelle esitellään paikan muut asukkaat, hän hämmästyy, sillä eräs leskirouva on hänen vaimonsa Tuppence. Tuppencea ei niin vain huijata!

Kyllähän asiat lopulta selviävät parhain päin, vaikka kiperiäkin tilanteita sattuu. Ja sievä pikku romanssikin on mukana. Vuonna 1941 julkaistu dekkari on viihdyttävää Agatha Christietä.


Ei kommentteja: