maanantai 28. maaliskuuta 2016

Sarjakuvaromanssi vierailla planeetoillaBrian K. Vaughan, Fiona Staples: Saga. Suom. Antti Koivumäki. Like, 2014.

               Saga         


Planeetta Maantuntuma ja sen kuu Kiemura ovat kummatkin asuttuja ja sodassa keskenään. Sota on laajentunut myös muille planeetoille. Alana ja Marko kuuluvat periaatteessa vastakkaisiin leireihin, mutta he ovat rakastuneet, mikä ei todellakaan ole kummankaan puolen mieleen. Moniosaisen sarjan ensimmäisen kirjan alussa Alana synnyttää pariskunnan lapsen, tytön, jolla on isänsä sarvet ja äitinsä siivet. Senjälkeen perheen elämä onkin yhtä pakenemista; heitä tavoittelevat yllättävän monet tahot.

Sarvipäinen Marko osaa taikuutta ja taistelee miekalla (paitsi, että hän on vannonut, ettei enää koskaan tapa ketään). Siivekäs Alana on kovanaama sädepyssyineen. Kumpikin on valmis kuolemaan toisen puolesta, mutta vielä mieluummin he haluavat elää yhdessä vielä pitkään. Lastaan he puolustavat kaikelta, ja uhkia kyllä löytyy. Muukin henkilögalleria on mielenkiintoinen.


Saga on mukaansatempaava tarina ja kuvitus on upeaa. Sarja onkin saanut ansaitusti palkintoja. Toisinaan osa tekstejä on kovin pienellä tummalla taustalla, mikä tekee lukemisesta hankalaa.

 

Ei kommentteja: