maanantai 12. syyskuuta 2016

Seikkailija kirotulla maalla

Erkka Leppänen & Petri Hiltunen: Kirotun maan ritari. Vaskikirjat, 2016.

Kirotun maan ritari
Erkka Leppäsen kirjoittama ja Petri Hiltusen kuvittama Kirotun maan ritari koostuu itsenäisistä tarinoista,  joiden päähenkilö on sama. Tarinat sijoittuvat Hiltusen luomaan Jaconia-maailmaan. Päähenkilö Falac Valkosulka on kasvanut ritarin aseenkantajana ja valmistautunut itsekin tulemaan ritariksi, mutta kohtalo estettyä tämän Falac ryhtyy praedoriksi, kierteleväksi palkkasoturiksi ja seikkailijaksi.

Tarinat etenevät kronologisesti, ensimmäisessä kertomuksessa jännittynyt Falac on noviisi, joka vaeltaa Kirotulle maalle kokeneen praedorin johtaman ryhmän mukana tarkoituksenaan tappaa lohikäärme. Myöhemmin Falac kokee monenlaisia seikkailuja, ryhmän jäsenet vaihtuvat ja Falac nousee oman ryhmänsä johtajaksi. Hän kokee menestystä ja pettymyksiä, mutta tylsää hänen elämänsä ei koskaan ole.

Kirotun maan ritari tuo mukavalla tavalla mieleen Robert E. Howardin Conanin ja Andrzej Sapkowskin Noituri-sarjan, tarinoissa on myös roolipelien tuntua. Praedorien seikkailut Jaconiassa ovatkin jaettua fantasia-ainesta Petri Hiltusen vuonna 1998 ilmestyneestä Kuninkaan lapset -sarjakuvasta lähtien. Hiltusen sarjakuva-albumien lisäksi aiheesta ovat kirjoittaneet aikaisemmin Ville Vuorela, Markus Harju ja Erkka Leppänen, roolipelikin on julkaistu.

Ei kommentteja: