perjantai 13. tammikuuta 2017

miekalla ja älyllä

Vain puoliksi kuningasJoe Abercrombie: Vain puoliksi kuningas. Suom. Mika Kivimäki. Jalava, 2016.

Tämä kirja vaikutti kiinnostavalta heti, kun näin sen esittelyn ensimmäisen kerran, ja se oli mielessäni, kun valitsin itselleni joululukemista kirjakaupassa.Nyt se tuli sitten luetuksi.

Kuningas on soturi ja niin on hänen poikansakin, kruununprinssi. Nuoremmalla pojalla, Yarvilla, on synnynnäisesti epämuodostunut käsi, joten hän saa koko lapsuutensa kokea väheksyntää ja pilkkaa. Onneksi on pappisura, ja papiksi ryhtyminen miellyttää kovasti prinssi Yarvia, vaikka vaatii paljon opiskelemista. Juuri ennen, kun Yarvin pitäisi lähteä viimeisen kokeeseen ja lopullisesti siirtyä pappien maailmaan, tulee tieto, että Yarvin isä ja veli ovat kuolleet. Yarvi on kuningas.

Mukaansatempaava juoni ja kiinnostava päähenkilö. Tämä kuuluu yhdessä yössä luettaviin, kirjaa ei voinut laskea kädestään.

Sijoitan Helmet-lukuhaasteen kohtiin 10: Kirjan kansi on mielestäsi kaunis; 16: Ulkomaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut kirja; 20: Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö; 31: Fantasiakirja. Sopisi se myös tuohon kohtaan 47: Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit (siihen taitavat sopia kaikki tähän saakka)

Ei kommentteja: