sunnuntai 5. helmikuuta 2017

haku päällä

Pyöritä tuudita pellavapäätäHeleena Lönnroth: Pyöritä tuudita pellavapäätä. Mäkelä, 2004.

Tällainen tuli sattumalta kirjahyllystä käteen ja otin iltalukemiseksi. Olen kirjoittajalta lukenut aikaisemmin ainakin hänen esikoisdekkarinsa Noitapussista kurkistaa kuolema (1992), vaikka en kyllä enää muista sen juonta enkä henkilöitä.

Tämänkertaisen dekkarin päähenkilöt ovat miehiä, jotka kaipaavat muutosta elämäänsä ja etsivät sitä vaihtelevin keinoin. Yksi vaihtaisi rupsahtaneen eukkonsa parempaan, toinen suosisi taloudellisesti antoisia lyhytsuhteita. Poliitikko-äidin pojalla on oikeasti vaikeuksia. Kapakoissa istutaan paljon.

Kirja on osin humoristinen, osin kuolemanvakava (sananmukaisesti, mutta myös eräiltä osin aihepiiriltään). Joitain hämmentäviä kohtia kirjassa on, mutta en viitsi spoilata. Loppu on hieman yllätyksellinen ja odottamaton.

Helmet-lukuhaasteeseen tämän laitoin kohtaan 39: ikääntymisestä kertova kirja, sillä yhdellä jos toisellakin on kirjassa jonkinlaista ikäkriisiä. Merkitsen tämän myös kohtaan 28: olen lukenut kirjailijalta vain yhden kirjan, vaikka en tiedäkään onko se totta. Olkoon siinä nyt kumminkin.


Ei kommentteja: