perjantai 20. lokakuuta 2023

Islantilaismurhia

 Ragnar Jónasson: Hulda-sarja. Pimeys. Saari. Sumu. Tammi.

Pimeys. Hulda Hermannsdóttir on islantilainen poliisi. Sarjan ensimmäisessä romaanissa hän on jäämässä eläkkeelle. Hän ei odota ilolla eläkepäiviä, lisäksi hänen pomonsa on lähettämässä Huldan matkoihinsa jo useita kuukausia määräaikaa aikaisemmin, sillä uusi mies on tulossa töihin ja tarvitsee Huldan työhuoneen. Esimies lupaa antaa Huldan ”puuhastella” vanhojen juttujen parissa pari viikkoa, sitten on mentävä. Hulda tarttuu oikeasti selvittämättömään kuolemantapaukseen ja löytää yhtä ja toista, vaikka esimies toivoo hänen vain lopettavan työnsä. 

 

Pimeys   Saari   Sumu

 

Saari. Hulda Hermannsdóttir on viidenkymmen eikä ole edennyt poliisissa kykyjensä ja virkaikänsä mukaisella tavalla, koska on nainen. Hän saa selvitettäväkseen kuolemantapauksen, jonka oletetaan olevan onnettomuus tai ehkä itsemurha. 

Huldan äiti on kuollut, joten Hulda katsoo oikeudekseen yrittää selvittää mahdollista isäänsä, josta äiti muisti vain etunimen.

 

Sumu. Hulda Hermannsdóttir on nelissäkymmenissä ja palannut töihin tyttärensä kuoleman jälkeen. Vanhempi pariskunta on löytynyt kuolleena kotoaan, nuori nainen on kadonnut. Tapaukset ehkä liittyvät toisiinsa, mutta miten?

 

Hulda-sarjan järjestys on erikoinen, palataan ajassa taaksepäin. Kirjoissa on kiinnostava päähenkilö, Islannin omalaatuinen luonto tuo oman viehätyksensä.

Ei kommentteja: