perjantai 13. helmikuuta 2015

Enkeleitä

Danielle Trussoni: Enkelikaupunki. (Angelopolis 2013.) Tammi, 2014. Suomentanut Turun yliopiston suomentajaseminaari.

Enkelikaupunki
Enkelikaupunki on vuonna 2011 suomeksi ilmestyneen Enkeliopin jatko-osa. Pidin ensimmäisestä osasta todella paljon, joten tartuin tähän suurin odotuksin.
Ehkä odotukset olivat liiankin suuret, sillä kirja oli pettymys. Toki se oli jännittävä, omaperäinen ja kiinnostava, mutta läheskään samalla tavalla se ei viehättänyt kuin ensimmäinen osa.

Aikaa näiden kahden kirjan tapahtumien välillä on kulunut kymmenen vuotta. Menneisiin tapauksiin viitataan, mutta välillä tulee tunne, kun olisi jäänyt yksi osa välistä lukematta. Päähenkilö on edellisestä kirjasta tuttu henkilö, nykyisin enkelitutkijana toimiva V. A. Verlaine.

Enkelioppi kertoi kyllä vihamielisesti toisiinsa suhtautuvista ryhmistä, mutta kuitenkin se keskittyi yksilöihin ja enkelit olivat vähitellen paljastuva salaisuus. Enkelikaupungissa luetellaan rotuja ja lajeja ja niiden ominaisuuksia ja kuvataan eri maiden järjestöjä. Mikä pahinta, käy tietenkin ilmi, että asiat ovat yhteydessä koko maailmanhistoriaan ja että eräät lukijan tuntemat henkilöt ovat kerrassaan ainutlaatuisen ihmeellisiä... Mutta kai asiaan sitten kuuluu, että koko maailman on oltava veitsenterällä ennenkuin asiat selviävät (vai selviävätkö?).

Tarina jatkuu. Ainakin yksi osa on vielä tulossa.

Ei kommentteja: