sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Japanilaista sadomasokismia

Hitomi Kanehara: Käärmeitä ja lävistyksiä. Suomentanut Sami Heino. Sammakko, 2009.
HITOMI KANEHARA: Käärmeitä ja lävistyksiäLui on 19-vuotias kaunis tokiolaisnainen, joka elää hetkessä. Hänen tulevaisuudensuunnitelmansa ulottuvat korkeintaan kielenhalkaisun ja tatuoinnin vaatimaan aikaan. Luin elämässä tärkeitä asioita ovat tatuoinnin lisäksi seksi ja alkoholi. Hän nauttii kivun kokemuksesta lähes äärimmäisyyteen saakka. Uuden ihmisen kanssa tilanne on hänestä kiihottava ja hivenen jännittävä: "Olin ollut sadistien kanssa ennenkin, ja heistä ei koskaan tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuisi." Lui ei oikeastaan välitä vähääkään siitä, mitä hänelle tapahtuu.

Juuri nyt Lui asuu äkkipikaisen punkkari-poikaystävän kanssa ja käy tatuointiliikkeessä harrastamassa sadomasokisti-seksiä (ja ottamassa upeaa tatuointia). Kun poikaystävä tapetaan julmalla tavalla, Luin ja tatuoijan, Shiba-sanin suhde muuttuu.

Käärmeitä ja lävistyksiä on voittanut palkintoja, sitä on myyty paljon sekä Japanissa että muualla. Kirja kuvaa tuokion nuoren naisen elämästä, tässä ja nyt, ilman tulevaisuutta.

Ostin kirjan Sammakon kirjakaupan alelaarista.


Ei kommentteja: