perjantai 29. tammikuuta 2016

Rahasta ja rakkaudesta

Taru Väyrynen: Ei millään pahalla. E-kirja.

Taru Väyrynen on laittanut tuotantonsa nettiin ilmaiseksi luettavaksi e-kirjoina. Vuorileijonan varjo -sarjan ja muutamia muitakin olen aikaisemmin lukenut, tämä oli uusi tuttavuus.

Melko iäkäs (en muista, mainittiinko ikää) kirjailija Arvi asuu suuressa asunnossa hyvällä paikalla keskustassa. Asunnossa asuu myös Harri, joka tuli aluksi paikalle haastattelemaan kirjailijaa gradua varten, mutta jäikin asumaan. Asunnossa on tilaa ja Arvi on yksinäinen puolison Laurin kuoltua tapaturmaisesti joitakin vuosia sitten. Arvi toimii myös avokätisenä mesenaattina Tuukalle, nuorelle kirjailijanalulle, jonka kanssa hänellä oli aikanaan suhdekin. Nykyään Tuukka on naimisissa naisen kanssa ja hänellä on myös lapsi. Harri ja Tuukka eivät voi sietää toisiaan, molemmat pitävät toista hyväksikäyttäjänä ja siipeilijänä. Tilannetta sekoittaa vielä Hanna, joka ilmestyy paikalle kertoen olevansa Arvin tytär, aikaisemmin tuntematon nuoruudenhairahdus.

Tuukka ja Harri ovat hyötyneet taloudellisesti varakkaasta Arvista, Harri on asunut ilmaiseksi ja saanut silloin tällöin rahaa erilaisiin tarpeisiin, kuten autokouluun. Tuukalle Arvi on ostanut asunnonkin, joka on myyty näennäiskaupalla. Mutta eikö varakas mies saisi saada iloa rahoistaan lahjoittamalla niitä sille, josta pitää? Arvi pohtii, odotetaanko häneltä vain rahaa, avokätistä tukea nyt ja isoa perintöä myöhemmin.

Ehkä herkullisin tilanne kirjassa on se, kun sattumalta leviää virheellinen uutinen Arvin kuolemasta, ja paikalle ilmestyy veljentytär ottamaan pesää haltuunsa. Nainen ei ole pitänyt mitään yhteyttä Arvin kanssa, mutta rientää paikalle valvomaan etujaan.

Lopussa monet asiat selviävät, muunmuassa totuus Laurin kuolemasta. Jokaisen elämä kääntyy parempaan.

Ei kommentteja: