lauantai 10. maaliskuuta 2018

Koston kierteessä

http://www.vaskikirjat.fi/kuvat/kostonkukkulat.jpgJaakko Alamikkula: Praedor. Koston kukkulat. Vaskikirjat, 2017.

Levottomuuksia kahden valtakunnan rajalla. Joku teki ryöstöretken naapurin puolelle, kohta hyökkääjän puolella palaa kylä ja ihmiset tapetaan. Tämähän on kostettava, ja vihollisuudet lisääntyvät puolin ja toisin. Joukoissa mukana olevat palkkasoturit saattavat joskus toimia myös oma-aloitteisesti, jos tiedossa näyttäisi olevan lupaava saalis.

Tutusin puolella taistelevien palkkasoturien, Punaisen kotkan komppanian, päällikkönä toimiva Nicar Alda on hetken mielijohteesta poiminut eräästä satunnaisesta kylästä mukaansa nuoren tytön, jonka näki puolustautuvan urheasti miekalla. Avetta näki vanhempiensa kuolevan ja palaa halustaa kostaa.

Samassa taistelussa Holrusin  puolella taistellut Dren poimi yhtä sattumalta mukaansa vihollisperheen pikkupojan, Avettan pikkuveljen Kasin, jota yrittää hoitaa sotilasleirissä parhaan kykynsä mukaan.

Koston kukkulat kuljettaa lukijaa vauhdikkaasti taistelusta ja juonittelusta toiseen. Jokaisen henki on hiuskarvan tai miekanterän varassa, voitot voivat nopeasti kääntyä tappioiksi. Mukava lukuvälipala, jossa sotilaselämästä ei anneta turhan hohdokasta kuvaa.

1 kommentti:

Jaakko Alamikkula kirjoitti...

Hei!
Kiitos, että olet arvioinut kirjani. Saanko linkittää sen Facebookkiin?
T. Jaakko