sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Aaveitten talo


Kirjan kansikuvaKristina Ohlsson: Lasilapset. WSOY, 2018.Kristina Ohlsson on ruotsalainen rikoskirjailija ja tutkija, joka on aikaisemmin kirjoittanut vain aikuisille. Lasilapset on hänen ensimmäinen lastenkirjansa. 

12-vuotiaan Billien isä on kuollut ja äiti pitää tarpeellisena muuttaa pois vanhasta kodista. Äiti löytää talon lähiseudulta, Billie voi jatkaa vanhassa koulussaan, mutta muuten he voivat saada elämäänsä jotain uutta.

Billie on mukana katsomassa taloa, se tuntuu hänestä luotaantyöntävältä jo heti ensimmäisellä silmäyksellä, mutta äiti tekee kaupat Billien vastustuksesta huolimatta. Kun uudessa kodissa alkaa tapahtua kummallisia asioita, äiti uskoo kaiken olevan Billien keksimää, jotta he palaisivat takaisin entiseen kotiin.

Billie saa ystäviensä Selenan ja Aladdinin kanssa selville, että paikkakunnalla heidän taloaan pidetään yleisesti kummitustalona. Lapset yrittävät selvittää talon historiaa. Kummalliset ja pelottavat tapahtumat tuntuvat liittyvän talossa kymmeniä vuosia sitten olleeseen lastenkotiin. 

Lasilapset on palkittu vuonna 2013 Ruotsin parhaana lastenkirjana. Kirja on kuitenkin varsin jännittävä enkä suosittelisi sitä kovin herkälle lukijalle, mutta tihenevää jännitystä rakastavalle se on oikea löytö. 

Ei kommentteja: