torstai 27. joulukuuta 2018

Joulunajan lukemista

Joulunajan suurin ilo on lukea kaikessa rauhassa uudelleen vanhoja kirjoja, ensimmäistä kertaa uusia kirjoja, kevyttä ja vielä kevyempää, ihan vain huvin vuoksi.

Kuvahaun tulos haulle myrkkyä kynässäOstaessani antikasta joululahjaksi kirjoja silmiini osui muutama Patricia Wentworthin Miss Silver -sarjan kirja, jotka ostin itselleni. Olen lukenut niitä joskus, ne ovat Miss Marple -tyylisiä dekkareita. Nyt ostamani kirjat Anna, missä sinä olet?, Askelkivet ja Myrkkyä kynässä olin kyllä lukenut jo aikaisemmin ja aika nopeasti muistin juonen, mutta ihan kivoja lukuhetkiä kuitenkin. 

Rakashenrietta.jpgOmasta hyllystä otin uudelleen luettavaksi Kaari Utrion Rakas Henrietta (suosikkikirjojani) sekä Ilkeät sisarpuolet. Pidän erityisesti näistä Utrion 1800-luvulle sijoittuvista epookkiromaaneista ja niiden ajankuvasta. Omasta hyllystä tuli myös L. M. Montgomeryn Sininen linna, jonka luen uudelleen aina silloin tällöin ja varsinkin silloin, kun oma sininen linnani tuntuu olevan kadoksissa.

KansikuvaOmasta hyllystä otin myös pitkästä aikaa Susan Cooperin Pimeä nousee -sarjan. Minulla on yhteisnide, jossa on kolme ensimmäistä kirjaa Yllä meren, alla kiven, Pimeä nousee ja Viheriä noita. Olikin kiva siirtyä niiden avulla kelttiläisen mytologian pariin. Luin nopeasti myös Derek Landyn Keplo Leutokalman, koska annoin kirjan sitten pois henkilölle, jolta tuo luurakoetsivästä kertovan sarjan ensimmäinen osa puuttui. Minulle jäi itselleni vielä joku sarjan myöhemmistä osista.

Kansikuva  Joskus olen antanut kysyjille lyhyen listan mieluisista joulukirjoista, mutta tänä vuonna en toivonut mitään erityistä.  Joulupaketista löytyi yllätyksenä Tuija Lehtisen Takaisin Sumulaaksoon. En ihan kauheasti pitänyt edellisestä osasta, mutta tämä sopi minulle paremmin.
Joulupakettien antia olivat myös Agatha Christien Golfkentän murha ja Tommy ja Tuppence -tarina Rikos yhdistää. Ne luvattiin ottaa mielellään takaisin, jos hyllystäni sattuvat vanhemmat painokset jo löytymään (taitavat molemmat olla). Yhdestä paketista paljastui myös Juho Pentikäisen ja Risto Pulkkisen Saamelaisten mytologia. Sitä lueskelen sitten joskus myöhemmin.

Ei kommentteja: