tiistai 19. marraskuuta 2019

Vauhdikasta leikkiä

Pei ja Ryhveli pelastajinaTaas tekstiä lastenkamarin puolelta!

Lauri Hirvonen (teksti ja kuvat): Pei ja Ryhveli pelastajina. Mäkelä 2019. 

 Pei ja Ryhveli sekä avaruuskoira Turre asuvat maailmassa, jossa voi nähdä rahtiraketteja, lentometroja ja loikka-autoja. Kun Pei ja Ryhveli näkevät palopelastusaluksen, molemmat päättävät ryhtyä isoina palopelastajiksi. Turre suunnittelee avaruussuden uraa, mutta sen suunnitelman toteutumista sekä Pei että Ryhveli epäilevät. 

Pei ja Ryhveli päättävät rakentaa heti oman palomenopelin, ja siitä tuleekin hieno. Siihen tulee monenlaisia lisävarusteita, myös sammutusletku, vaikka Pei ja Ryhveli eivät osaa päättää, mitä letkusta pitäisi tulla. Se on kuitenkin toisarvoista, kun menopelillä lähdetään seikkailulle. Lopulta tarvitaan vähän myös oikean palopelastusaluksen apua. 

Pei ja Ryhveli -kirjoja on ilmestynyt aikaisemmin Pein ja Ryhvelin rakettiriita vuonna 2018. Ko. kirjan selosteessa puhutaan pikkuveljestä ja veljeksistä, mutta tässä uudessa päähenkilöiden sukupuolta ei määritetä. Tämä tuntuu siinä mielessä hyvältä, että lukija tai kuulija saa itse tulkita, ovatko seikkailijat sisar ja veli, veljekset vai ehkä siskokset. Nimetkään eivät liikaa ohjaa tulkintaa. Kirja on myös värikäs ja iloisen oloinen, joten mielelläänhän sen antaa nuoren lukijan tai katselijan käteen.

Ei kommentteja: