lauantai 27. tammikuuta 2018

Artemis Fowl - loppu


Kuvahaun tulos haulle artemis fowl kirjat
kuva: Artemis Fowl - Aikaparadoksi
Eoin Colfer: Artemis Fowl -sarjan osat Aikaparadoksi, Atlantiskompleksi, Viimeinen vartija. WSOY


Kuvahaun tulos haulle artemis fowl kirjatNämä Artemis Fowl -kirjat osuivat silmiin Salon kirjaston poistohyllystä. Pidin sarjan ensimmäisistä kirjoista, joten toki halusin nämäkin lukea.  

 Aikaparadoksissa Artemis Fowl joutuu lähtemään          aikamatkalle, jolla hänen pitäisi estää oma aikaisempi tekonsa. Vastakkain on siis kaksi Artemista ja vauhti sen mukaista.

Atlantiskompleksi on psyykkinen oireyhtymä, johon kuuluu mm. pakkomielle numeroihin ja vainoharhaisuus, myöhemmin myös persoonallisuuden pirstoutuminen. Artemis pitäisi parantaa, mutta samaan aikaan vankilasta pakenee pahamaineinen rikollinen, joka mielihyvin tappaisi Artremiksen sekä hänen keijuystävänsä.

Viimeinen vartija onkin sitten rajua tavaraa, kun vaakalaudalla on koko ihmiskunta. Mestaririkollinen Opal Koboi on laatinut hurjan suunnitelman, jossa hän vapautuu vankilasta ja tulee keijumaailman kuningattareksi, joka ihmisten tuhouduttua hallitsee myös maan päällä. Kirjan loppu on ... varsin lopullinen...

Artemis Fowl -sarja  on viihdyttävä ja kiinnostava oveline keksinöineen ja ideoineen. Monissa sarjoissa viehätys alkaa hävitä muutaman ensimmäisen osan jälkeen, mutta Artemis pitää pintansa aika hyvin. Artemis Fowlia on nyt ilmestynyt kahdeksan osaa (ja yksi lisäkirja) ja ainakin nykytiedon mukaan sarja on nyt valmis eikä jatkoa enää tule. Aivan samantyyppisenä sarja ei voisikaan Viimeisen vartijan tapahtumien jälkeen jatkua.  Colfer on kirjoittanut myös muuta kiinnostavaa, ehkä hän tosiaan jättää Artemis-sarjan tähän.

Ei kommentteja: