maanantai 1. tammikuuta 2018

Uusi vuosi, uudet kujeet

Uusi vuosi, uudet kujeet...

...niinhän sitä voisi ajatella. Mutta ei, jatkan samoin kuin ennenkin: kirjoitan joitakin muistiinpanoja lukemistani kirjoista aina kun muistan ja ehdin. Tässä blogissa voin arvioida kirjoja täysin subjektiivisesti ja todeta vain, että pidin tai en pitänyt jostain kirjasta perustelematta sen kummemmin. Tämä on myös ajankäytöllinen kysymys, sillä ajattelen tätä blogia yhä enemmän sellaisena lukupäiväkirjana, johon voin merkitä lukemiani kirjoja myös nopeasti muutaman sanan kommentilla varustettuna. Toisinaan taas voin kirjoittaa pitkästikin, tilanteesta riippuen. Kuten ennenkin, kirjoitan joskus satunnaisesti myös muusta kuin kirjoista, esim. teatteriesityksistä tai tapahtumista.
Kirjojen kansikuvat otan tavallisesti suoraan kustantajan/kirjakaupan sivuilta. Vaikka valokuvaan muuten paljon, en ryhdy sommittelemaan kauniita kirjakuvia.

Sellaista muutosta olen ajatellut, että yritän nimetä joka viikko "viikon kirjan", joka on jollakin tavoin tärkeä ko. viikolla tai ehkä vain satunnainen lukukokemus.


Ylpeys ja ennakkoluuloYlpeys ja ennakkoluuloAloitan vuoden kirjalla, jonka luin uudenvuodenyönä: Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo, julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1813. Olen tietenkin lukenut tämän joskus, varmaan useammankin kerran aikaisemmin, mutta nautin silti aivan tavattomasti. Kirjasta on ilmestynyt suomeksikin useita käännöksiä, siitä on myös tehty useita televisiosarjoja ja elokuvia. Kirja on siis viehättänyt muitakin lukijoita ja sen tunteminen kuuluu tavallaan yleissivistykseen, onhan toki tiedettävä, mitä merkitsee esim. viittaus johonkin henkilöön Mr. Darcyna.

Ei kommentteja: