lauantai 6. tammikuuta 2018

arvioitavana tietokirjojaJeena Rancken: Yliluonnollinen kokemus. Tulkinta, merkitys ja vaikutus. Vastapaino 2017.

Merja Polvinen, Maria Salenius ja Howard Sklar (toim.): Mielikuvituksen maailmat. Tieteidenvälisiä tutkimuksia kirjallisuudesta. Eetos, 2017.

Yliluonnollinen kokemusHyllyssäni on joitakin kirjoja, joita olen saanut arvioitaviksi, nämä kuuluvat niiden joukkoon. Molemmat kirjat olen kertaalleen lukenut läpi jo aikaisemmin, ja arvioita varten oli tehtynä myös joitakin muistiinpanoja. Jostain syystä varsinainen arvion laatiminen on vain lykkääntynyt. Nyt tartuin näihin kahteen kirjaan ja päättäväisesti ryhdyin laatimaan arvioita.
Mielikuvituksen maailmat - Worlds of ImaginationJeena Ranckenin kirja on hänen väitöskirjansa, joka on aiheensa vuoksi saannut jonkun verran julkisuutta myös tiedemaailman ulkopuolella. Mielikuvituksen maailmat on artikkelikokoelma, joka on julkaistu Bo Petterssonin juhlakirjaksi. Molemmat hyvin kiinnostavia  aihepiiriltään.
Kovin paljon yhteistähän näillä kahdella kirjalla ei ole. Molemmat ovat tieteellisiä kirjoja, eivät populaareja tietokirjoja. Kummatkin ovat minulla arvioitavina, molemmat arviot tulevat samaan julkaisuun, Tieteessä tapahtuu -lehteen, tosin tuskin samaan numeroon. Varmaan tämän vuoden aikana arviot ilmestyvät, ne tulevat olemaan luettavissa sekä painetussa lehdessä että verkkoversiossa.
Yliluonnollinen kokemusYliluonnollinen kokemus 

Ei kommentteja: