perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulunajan lukemista 2

Andrew Garve: Kumpi meistä? WSOY, 1979. SAPO.

Andrew Garve on salanimi, jolla Paul Winterton (1908-2001) julkaisi yli neljöäkymmentä dekkaria ja jännitysromaania. Tuonnastosta on suomennettu vain muutama kirja. 

Jännityskirjailija Walter Haines on naimisissa viehättävän Lauran kanssa, kun pariskunta tutustuu komeaan näyttelijään, Max Rylandiin. Max on hauskaa seuraa, kunnes Walter tajuaa, että Max ja Laura ovat enemmänkin kuin ystävät. Laura jättää Walterin ja lähtee Maxin mukaan. Kun Max myöhemmin löytyy murhattuna, Walteriakin kuulustellaan. Hän kuitenkin vapautuu nopeasti epäilyistä, koska oli murhan aikaan todistettavasti poissa maasta. Maxilla on kuitenkin ollut monta rautaa tulessa ja toinenkin epäilty löytyy. Tämä tunnustaa, jolloin myös Walter esittää tunnustuksen ja kertoo yksityiskohtaisesti, miten hän toteutti murhan.

kuva: Kumpi meistä ( Sapo 230 ) Ei mikään aivan mykistävä mestariteos, mutta ihan viihdyttävä romaani kuitenkin. Kahden mahdollisen murhaajan syyllisyydestä ei sanota aivan suoraan, mutta parista ykstyiskohdasta käy kyllä ilmi, kumpi on oikea murhaaja.

Ei kommentteja: