maanantai 12. tammikuuta 2015

murha muinaisessa Egyptissä

Murhia ja rakkautta


Agatha Christie: Kaikki päättyy kuolemaan. (Death comes as the end, 1945.) WSOY, 1974. Suomentanut Anna-Liisa Laine.

Hautapappi Imhotepin talossa asuu laajan palveluskunnan lisäksi hänen iäkäs äitinsä ja kolme poikaansa, joista kaksi vanhinta on naimisissa ja heillä on lapsia. Imhotep pitää kuitenkin kaikki langat tiukasti käsissään kirjuri Horin avustamana. Tytär Reninsenb on jäänyt leskeksi ja palaa isän kotiin pikku tyttärensä kanssa. Reninsenb ajattelee, että kunhan suurin suru ja kaipaus menevät ohi, kaikki on taas kuin ennenkin.

Kun isä palaa liikematkalta mukanaan Reninsenbiä nuorempi kaunotar, mikään ei enää ole kuin ennen. Nuori jalkavaimo kietoo vanhan miehen pikkusormensa ympärille perheenjäsenten suureksi harmiksi. Kaikki haluaisivat päästä tuosta naisesta eroon - ja sitten tapahtuu onnettomuus: kaunis jalkavaimo suistuu alas jyrkältä polulta ja menettää henkensä.

Olen aina pitänyt kovasti tästä kirjasta, lähinnä koska se sijoittuu muinaiseen Egyptiin, joka on ollut yksi monista mielenkiintoni kohteista. Kirja poikkeaa tapahtuma-aikansa vuoksi aika tavalla muista Christien dekkareista, mutta itse murhajuoni olisi helposti siirrettävissä nykyaikaan.

Tämäkin kirja asuu omassa hyllyssäni. Minulla on suurin osa Agatha Christien dekkareista, mutta uskoakseni ei ihan kaikkia.     

Ei kommentteja: