perjantai 23. tammikuuta 2015

taas Christietä

Sankaripari Tuppence ja Tommy


Agatha Christie: Salainen vastustaja. WSOY, 2013. Suom. Eva Siikarla. Alkuperäinen teos The Secret Adversary ilmestyi vuonna 1922, ensimmäinen suomenkielinen painos vuonna 1974.

Salainen vastustaja sijoittuu ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen aikaan, Lusitanian uppoaminen on tärkeässä osassa. Tärkeitä papereita on jossakin, ja niiden löytyminen voisi saada aikaan suunnatonta vahinkoa...

Tommy on osallistunut sotaan sotilaana, Tuppence (oikealta nimeltään Prudence) on puolestaan palvellut sairaalassa ja autonkuljettajana. Vanhat ystävykset tapaavat sattumalta, molemmat lähes pennittöminä. He tekevät yhteisiä suunnitelmia taloutensa kohentamiseksi (Oy Nuoret Seikkailijat Ab ), mikä johtaa heidän vaarallisten tapahtumien pyörteisiin.

Tommy ja Tuppence ovat hauska parivaljakko, Tuppence kekseliäs, nokkela ja impulsiivinen, Tommy harkitsevampi.Tuppence on moderni nainen, joka käyttää lyhyttä hametta ja tupakoi; tietenkin hän on sota-aikana tehnyt ja nähnyt asioita, joita hänen esiäitinsä kauhistelisivat. Silti hän on pohjimmiltaan kunnollinen papintytär.

Ei kommentteja: