maanantai 3. joulukuuta 2018

Dekkareita Helsingistä 1


Tilasin itselleni kierrätettynä erään kirjan, joka minulta puuttui, ja ostin samalla edullisesti muutamia kotimaisia dekkareita, joita esittelen täällä sitä mukaa, kun tulee luetuksi. Ko. dekkarit sijoittuvat kaikki nykypäivän Helsinkiin.


Outi Pakkanen: Talvimies. Pokkari. Otava, 2008. (Alkuperäinen 2007.)



Talvimiesjännitysromaani Olen uskoakseni lukenut joskus (kauan sitten) joitakin Outi Pakkasen dekkareita, mutta en kyllä muista mitä. En näinollen osaa myöskään sanoa, onko tämä tyypillinen Pakkas-dekkari vai ei.

Kirjan alkupuoli olisi voinut olla viihteellistä romantiikkaa. Nykypäivän Helsinkiä, kiinnostavia henkilöitä, arkista elämää, ei ihan idylliä, mutta ei mitään kurjisteluakaan.

Murha tapahtuu vasta kirjan puolivälissä. Juoni ei oikeastaan johdattele odottamaan tätä murhaa, mutta ehkä siihen on viitteitä, kun katselee taaksepäin. Joitakin juonenkäänteitä arvasin, mutta murhaajaa ja motiivia en. Mietin, oliko chattailu kymmenen vuotta sitten jotain niin modernia, että sen oli ajateltu antavan juoneen lisäarvoa, ehkä aikanaan on näin ollut. Nyt, monet vastaavat lukeneena se tuntui (lähes) pelkästään tylsältä.

Mielikseenhän tämän kirjan kuitenkin luki, murhasta huolimatta kirja oli leppoisa ja hauskakin. Yksityiskohtainen ruoanlaitto ja loppuosan reseptit ovat takakannen mukaan mukana lukijoiden toivomuksesta. Kun en itse ole gourmet-kokkaaja, minusta tekstissä olevat ruoanvalmistusselostukset olivat turhia tapahtumien ja tunnelman pysäyttäjiä, mutta luultavasti fanit pitävät juuri tästä.

Ei kommentteja: