perjantai 18. elokuuta 2023

Tähtifantasiaa: Namiyan puodin ihmeet

Tähtifantasia-ehdokkaista seuraava on Keigo Higashino: Namiyan puodin ihmeet (Punainen Silakka, suom. Raisa Porrasmaa). Teos on tämän vuoden tähtifantasiaehdokkaista ainoa, joka ei selvästi kuulu kauhufantasiaan. Olen lukenut aikaisemmin Higashinolta suomennetut dekkarit Uskollinen naapuri ja Myrkyllinen liitto ja olen pitänyt molemmista. Namiyan puodin ihmeet on aivan erilainen.

Namiyan puodin ihmeetKolme pikkurikollista päätyy yöksi piileskelemään hylättyyn kyläkauppaan. Yön aikana kauppaan saapuu useita kirjeitä, joissa kysytään neuvoja. Miehet voisivat jättää ne huomiotta, mutta eihän heillä ole muutakaan tekemistä… Vasta aamulla he uskaltaisivat lähteä liikkeelle.

Tämä on aivan hurmaava kirja, joka voin suositella hyvän mielen fantasian ystäville. Ei murhia, ei raatelua, arjen tummia sävyjä kyllä. Kirja on ymmärrettävästi menestynyt erittäin hyvin myös maailmalla, muistelen lukeneeni jostain, että siitä on tehty/tulossa myös elokuva. Japanin kulttuuria tunteva Raisa Porrasmaa on myös mainio suomentaja.

Ei kommentteja: