torstai 26. joulukuuta 2019

jännitystä Islannista

Joululoman iloja on, että voi lukea myös sellaista, mikä ei liity mihinkään työjuttuihin millään tavalla! Tällä kertaa siis vuorossa kaksi Yrsa Sigurdardottirin dekkaria. 

Kolmas merkki
Molemmissa kirjoissa on sama päähenkilö. Thora Gudmundsdottir on äskettäin eronnut juristi, jolla on kaksi lasta, viisitoistavuotias poika ja kuusivuotias tytär.  Perheasiat ja henkilökohtainen elämä ovat mukana tarinassa. Tapahtumat sijoittuvat Islantiin, mikä antaa kirjoille ehdottomasti oman viehätyksensä.

Yrsa Sigurdardottir: Kolmas merkki. (Þriðja táknið, 2005.)Suom. Tuomas Kauko. Otava, 2007.
Saksalainen vaihto-opiskelija on murhattu. Hänen omaisensa Saksasta haluavat varmistaa, että oikea syyllinen löytyy, ja he lähettävät edustajansa paikalle. Thora palkataan avustamaan tutmuksissa. Surmattu nuori mies tutki noitavainoja ja vaikutti siltä, että hän oli kiinnostunut noituudesta myös käytännössä. 

Yrsa Sigurdardottir: Joka toiselle kuoppaa kaivaa. (Sér grefur gröf, 2006.) Suom. Juha Peura. Otava, 2008.
KansikuvaKirjassa on epämiellyttävä epilogi, jossa pikku tyttö teljetään maakellariin kuolemaan vuonna 1945.
Vaihtoehtohoitoihin erikoistuneessa hotellissa ehkä kummittelee.  Thora on ollut mukana alueen kaupanteossa, nyt häntä kutsutaan selvittämään kummittelua tai oikeastaan sitä, voiko ostaja saada kummittelun vuoksi alennusta jo maksetusta kauppahinnasta.
Alueella uskotaan yliluonnolliseen ja kummittelusta kerrotaan varsin tosissaan. Tiedetään, että seudulla liikkuu lapsivainajia, joita hotellin seudullakin näkyy ja kuullaan. Murhakin tapahtuu, mutta se ei näytä liittyvän kummitteluun.

Molemmat kirjat ovat kiinnostavia, mukana ripaus kauhuaineksia, ja Islanti on aina plussaa.

Ei kommentteja: