keskiviikko 22. elokuuta 2018

omat kirjat 2

Vampyyrit kansanperinteestä populaarikulttuuriinVampyyrit kansanperinteestä populaarikulttuuriin oli opetushanke Turun yliopiston folkloristiikan oppiaineessa. Ideoin ystäväni ja kollegani Tuomas Hovin kanssa opiskelijoille kurssin, jossa tutustuttaisiin vanhoihin ja uudempiin vampyyreihin ja opiskelijat kirjoittaisivat aiheesta artikkeleja, jotka sitten julkaistaisiin kokoelmana.

Idea oli hyvä, vaikka ei ihan kokonaan loppuun asti harkittu. Muutamien artikkelien kanssa oli todella kova työ ennenkuin ne saatiin kutakuinkin julkaisukuntoon. Useita oikein hyviä artikkeleitakin kirjassa kyllä on. Itse kirjoitin kirjaan yleisluonteisen artikkelin otsikon aiheesta ja sitten vielä kiireessä pienen katsauksen Twilight-kirjojen vastaanotosta.

Olen ylpeä tästä kirjasta, joka julkaistiin vuonna 2011. Kirja antoi opiskelijoille mahdollisuuden työstää artikkelia kiinnostavasta aiheesta ja nähdä oma tuotoksensa julkaistuna kirjassa. Uskon, että se oli monelle antoisa kokemus. Kirjalle pidettiin virallinen julkistustilaisuus Turussa järjestetyssä Finnconissa, jolloin se sai laajempaa julkisuutta kuin pelkkä oppiaineen julkistustilaisuus olisi ollut. Meille ohjaajille tämä oli opettavainen kokemus myös, jos olisimme järjestäneet toisen vastaavan kurssin, olisimme osanneet suunnitella sen paremmin. Kirja aloitti oppiaineen Folkloristiikan julkaisuja -sarjan, jossa on tämän jälkeen julkaistu kolme muuta kirjaa. Vampyyrit kansanperinteestä populaarikulttuuriin oli yliopistolliseksi julkaisuksi myös kohtalainen myyntimenestys, siitä otettiin jopa toinen painos.

Ei kommentteja: